INVL Logo

„Invalda INVL“ grupės darbuotojams siūlys akcijų opcionų

Vienos pirmaujančių turto valdymo grupių Baltijos šalyse „Invalda INVL“ įmonių darbuotojai turės galimybę įsigyti bendrovės „Invalda INVL“ akcijų opcionų. Šią galimybę įmonių, kuriose grupė valdo daugiau kaip pusę akcijų, darbuotojams suteiks naujoji akcijų opcionų politika. Ji bus teikiama tvirtinti artimiausiam akcininkų susirinkimui balandžio 29 dieną.

„Turto valdymo verslo sėkmė neatsiejama nuo jame dirbančių žmonių profesionalumo ir motyvacijos siekti geriausių ilgalaikių rezultatų. Mūsų tikslas – dar labiau skatinti suburtą profesionalų komandą, suteikiant palankias galimybes tapti šio verslo dalininkais“, – sako „Invaldos INVL“ prezidentas Darius Šulnis.

Jo teigimu, naująja opcionų politika siekiama, kad savo darbu kuriantys vertę darbuotojai galėtų gauti naudos iš „Invaldos INVL“ augimo kartu su bendrovės akcininkais. Pasiteisinus šiai politikai, planuojama joje dalyvaujančių darbuotojų skaičių plėsti.

Akcijų opcionų politikoje numatoma, kad akcijų, kurias bus siūloma įsigyti opcionų būdu, skaičių tvirtins akcininkų susirinkimas. Darbuotojams siūlomų įsigyti akcijų kaina bus fiksuota, o sprendimus dėl opcionų pardavimo sutarčių sudarymo priims bendrovės valdyba. Numatoma, kad darbuotojų teisė įsigyti bendrovės akcijas, dėl kurių pasirašytos opcionų sutartys, bus realizuojama po trejų metų nuo šių sutarčių sudarymo.

Planuojama, kad 2016 m. opcionų programoje dalyvausiantys darbuotojai 2019 m. galės įsigyti 52 906 akcijų, vienos akcijos kaina bus 1 euras.

Taip pat paskelbti „Invalda INVL“ audituoti rezultatai. Bendrovės konsoliduotas nuosavas kapitalas 2015 m. pabaigoje buvo 48,1 mln. eurų arba 4,11 euro akcijai ir per metus padidėjo 8,2 proc. Konsoliduotas grupės „Invalda INVL“ grynasis pelnas per praėjusius metus siekė 4,2 mln. eurų.

Bendrovės valdybai siūloma suteikti galimybę įsigyti iki 10 proc. savo akcijų nustatant, kad „Invaldos INVL“ akcijų supirkimo minimali kaina yra 1 euras už akciją, o maksimali kaina neturi viršyti bendrovės akcijos buhalterinės vertės prieš inicijuojant supirkimą. Toks sprendimas galiotų 18 mėnesių nuo jo priėmimo. Pasiūlymas pateiktas „Invaldos INVL“ akcininkų susirinkimui.

AB „Invalda INVL“ yra viena pirmaujančių turto valdymo grupių Baltijos šalyse, veikianti nuo 1991 metų. Grupei priklausančios įmonės Lietuvoje ir Latvijoje valdo daugiau kaip 20 investicinių, nekilnojamo turto ir pensijų fondų (antros ir trečios pakopos), alternatyvias investicijas, individualius portfelius, privataus kapitalo bei kitas finansines priemones. Daugiau kaip 150 tūkstančių klientų Lietuvoje ir Latvijoje bei tarptautiniai investuotojai yra patikėję grupės bendrovėms virš 300 mln. eurų vertės turto. „Invalda INVL“ akcijomis vertybinių popierių biržoje „Nasdaq Baltic“ prekiaujama nuo 1995 metų.

Dėl papildomos informacijos kreipkitės:

El. paštas: [email protected]