INVL Logo

„Invalda INVL“ įsigis „INVL Baltic Real Estate“ akcijų už 4 tūkst. eurų

Viena pirmaujančių turto valdymo grupių Baltijos šalyse „Invalda INVL“ per oficialų pasiūlymą įsigis 0,03 proc. „INVL Baltic Real Estate“ akcijų, už kurias bus sumokėta 4 tūkst. eurų. Įgyvendinus šį siūlymą „Invalda INVL“ valdys 5 509 016  AB „INVL Baltic Real Estate“ akcijų, kurios sudaro 12,74 proc. šios bendrovės kapitalo ir balsų.

„Mažas atsiliepusių į pasiūlymą skaičius rodo, kad akcininkai tiki „INVL Baltic Real Estate“ veiklos sėkme bei akcijų vertės didėjimu“, – sakė „Invaldos INVL“ prezidentas Darius Šulnis.

Skelbdama oficialų pasiūlymą, „Invalda INVL“ po 0,35 euro siūlė įsigyti 8,12 proc. „INVL Baltic Real Estate“ akcijų, už kurias iš viso galėjo būti sumokėta 1,228 mln. eurų. Oficialus siūlymas buvo skelbiamas siekiant užtikrinti akcininkų teises tų asmenų, kurie 2015 m. spalio 28 d. vykusiame AB „INVL Baltic Real Estate“ akcininkų susirinkime balsavo „prieš“ arba nebalsavo už „INVL Baltic Real Estate“ uždaro tipo investicinės bendrovės licencijos gavimą.

„INVL Baltic Real Estate“ kitų metų pradžioje planuoja išleisti 10,071 mln. eurų vertės viešai platinamą akcijų emisiją, kurios minimali kaina sieks 0,35 euro. Ji bus prieinama ne tik profesionaliems investuotojams, bet ir mažesnes sumas investuoti norintiems smulkiesiems investuotojams.

Ši emisija bus skirta ne tik finansuoti 6,5 tūkst. kvadratinių metrų ploto patalpų „Vilniaus vartų“ komplekse įsigijimą, bet ir subalansuoti skolinto bei nuosavo kapitalo santykį prieš tampant uždaro tipo investicine bendrove. Planuojama, kad įgijus šį statusą, bendrovės valdymas patikėjimo teise bus perduotas turto valdymo bendrovei „INVL Asset Management“.

Emisija taip pat bus siekiama pritraukti investicijų į diversifikuotą nekilnojamojo turto portfelį, kurį sudarys apie 58,2 tūkst. kvadratinių metrų ploto komercinės paskirties nekilnojamas turtas Vilniuje ir Rygoje, įskaitant ir patalpas „Vilniaus vartuose“.

NASDAQ Vilnius biržoje listinguojama „INVL Baltic Real Estate“ valdo apie 58,2 tūkst. kvadratinių metrų nekilnojamojo turto ploto Vilniuje ir Rygoje.

Dėl papildomos informacijos kreiptis:

El. paštas: [email protected]  

Tel. 8 610 345 77