INVL Logo

UAB „INVL Asset Management“ valdomiems investiciniams fondams – aukščiausi „Lipper Leaders“ įvertinimai

Turto valdymo grupei „Invalda INVL“ priklausančios UAB „INVL Asset Management“ valdomi investiciniai fondai sulaukė aukšto tarptautinio įvertinimo. Pagal vienai didžiausių pasaulyje verslo ir finansinių naujienų agentūrų „Thomson Reuters“ grupei priklausančią investicinių fondų vertinimo sistemą „Lipper Leaders“ „INVL Asset Management“ valdomi investiciniai fondai buvo pripažinti vienais geriausių skirtingose vertinimo kategorijose. Vertinimai buvo suteikti š. m. birželio 8 dieną.

 „Lipper Leaders“ sistema paremta investicinių fondų 3, 5 ir 10 metų investavimo rezultatų (priklausomai nuo fondo veikimo laikotarpio) ir taikomų valdymo mokesčių palyginimu su kitais panašių strategijų fondais, kurie investuoja į tą patį regioną. Palyginime dalyvauja fondai bei sudėtinių fondų subfondai, kurie yra registruoti platinimui konkrečioje šalyje („INVL Asset Management“ fondai buvo lyginami su visais Švedijoje registruotais fondais, kur bendrovė platina savo produktus). Visi „INVL Asset Management“ valdomi investiciniai fondai, registruoti viešam platinimui Švedijoje lyginant su kitais investiciniais fondais, surinko aukštus įvertinimus*.

Absoliučios grąžos (angl. Total return) kategorijoje „Finasta“ Naujosios Europos TOP20 subfondas ir „Finasta“ Rusijos TOP20 subfondas gavo aukščiausią 5 balų įvertinimą, o „Finasta“ besivystančios Europos obligacijų subfondas ir „Finasta“ Baltijos fondas buvo įvertinti 4 balais 5 balų skalėje. Nuoseklios grąžos (angl. Consistent return) kategorijoje „Finasta“ Rusijos TOP 20 ir “Finasta“ Naujosios Europos TOP20 subfondai gavo aukščiausią 5 balų įvertinimą. „Finasta“ besivystančios Europos obligacijų subfondas buvo įvertintas 5 balais kapitalo išsaugojimo (angl. Preservation) kategorijoje. Dėl santykinai nedidelių valdymo mokesčių investuotojams visi 4 aukščiau minėti fondai turi aukščiausią 5 balų įvertinimą valdymo mokesčių (angl. Expense) kategorijoje.

„Šis įvertinimas mums svarbus platinant fondus ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. „Lipper Leaders“ reitingavimo sistema plačiai naudojama Vakarų Europoje tiek tarp individualių, tiek ir tarp institucinių investuotojų renkantis į kuriuos fondus investuoti. Tik patyrusios fondų valdytojų komandos nuoseklaus darbo dėka „INVL Asset Management“ valdomi fondai gali konkuruoti tarptautinėje rinkoje, dažnai rodydami geresnius nei kitoms finansinėms grupėms priklausančių fondų rezultatus“,- sakė Tomas Krakauskas, UAB „INVL Asset Management“ generalinio direktoriaus pavaduotojas, Investicijų valdymo departamento direktorius.

*Aukščiausias (5 balai iš 5) įvertinimas reiškia, jog fondas pagal konkrečią kategoriją patenka tarp 20 proc. geriausių fondų investuojančių į atitinkamą regioną. 4 balų įvertinimas reiškia, jog fondas patenka tarp 20 proc. kitų geriausių fondų investuojančių į atitinkamą regioną  Šie reitingai yra atnaujinami kiekvieną mėnesį ir skelbiami www.lipperleaders.com

__________________________

UAB „INVL Asset Management“ priklauso „Invalda INVL“ turto valdymo grupei. Įmonė valdo apie 50 proc. investicinių fondų bei apie 9 proc. Lietuvos pensijų fondų rinkos (pagal dalyvių skaičių), turi virš 7 tūkst. investicinių ir 103 tūkst. pensijų fondų klientų*, bei užima pirmą vietą pagal valdomų individualių klientų portfelių skaičių. Bendras „Invaldos INVL“ grupės įmonių valdomas turtas Lietuvoje ir Latvijoje siekia 303,48 mln. Eurų (pagal 2015.03.31 d. duomenis).

___________________________

“Lipper Leaders” – vienos didžiausių pasaulyje verslo ir finansinių naujienų agentūrų bei informacijos apie finansų rinkas tiekėjų „Thomson Reuters“, sukurta investicinių fondų reitingavimo sistema, 30 metų plačiai naudojama tarp institucinių ir individualių investuotojų.