INVL Logo

Litagros grupės rezultatai antrus metus paeiliui viršija lūkesčius

Litagros grupė, veikianti žemės ūkio produkcijos gamybos, prekybos ir paslaugų srityse jau daugiau kaip 20 metų, 2010 metais pradėjo ir pernai sėkmingai įgyvendino struktūrinius bei vadybinius pakeitimus. Grupės konsoliduotos pardavimų pajamos siekė 174,5 mln. Lt, konsoliduotas pelnas prieš mokesčius, palūkanas bei nusidėvėjimą išaugo daugiau nei 27 procentais, lyginant su 2011 metų tuo pačiu laikotarpiu. Pagrindiniai sėkmės veiksniai – efektyvesnis įmonės valdymas, kaštų optimizavimas, stiprūs klientai bei aiški strategija pasirinktuose versluose.

„Pirmąjį metų pusmetį planavome pelningą augimą, tačiau pasiekti rezultatai viršijo lūkesčius. Tai pirmieji anksčiau pradėtų pokyčių verslo procesuose vaisiai“ – džiaugiasi Litagros grupės valdybos pirmininkas Gintaras Kateiva. „Už tai pirmiausia norime padėkoti savo klientams, kurie pasitiki mumis ir dalijasi savo optimizmu, naudodamiesi mūsų siūlomais sprendimais augindami savo produkciją bei, dažnai, ją realizuodami su mūsų pagalba“.

Didžiausias teigiamas pokytis pasiektas prekybos augalų apsaugos priemonėmis, sėklomis ir trąšomis versle. Šį pavasarį refinansavus paskolų portfelį ir gavus didesnį finansavimą, realią naudą gavo ir Litagros grupės klientai – jiems pasiūlyti lankstesni ir paprastesni atsiskaitymo būdai, palankesnės kainos bei dar platesnis produktų asortimentas. Taip pat įmonės grūdų prekybos verslas laiku atsiskaito su visais klientais, parduodančiais Litagrai savo užaugintą produkciją – grūdus, rapsą. Įtaką klientų pasitikėjimui padarė ir tvirtas apsisprendimas net ir esant didžiulei konkurencijai rinkoje siūlyti tik sertifikuotą aukštos kokybės produkciją už teisingą kainą, atsiribojant nuo pigiausių abejotinos kokybės bei kilmės produktų, galinčių turėti pražūtingą poveikį auginamoms kultūroms, aplinkai, gyvūnų ir žmogaus sveikatai.

Grūdų perdirbimo verslas dėl aukštos gaminamų ruginių ir kvietinių miltų kokybės daugelį metų sėkmingai dirba su didžiausiomis Lietuvos ir kitų Pabaltijo šalių kepyklomis.

Nors gyvulių ir paukščių skaičius per pastaruosius keletą metų ženkliai sumažėjo, užimame didžiausią nepriklausomos pašarų rinkos dalį Lietuvoje. Dėl praktikoje sėkmingai įgyvendinamų mūsų siūlomų ūkių valdymo sprendimų ir aukštos produktų kokybės su mumis dirbantys ūkiai sėkmingai siekia užsibrėžtų ekonominių rezultatų.

Pirminės žemės ūkio produkcijos gamybos verslui šie metai taip pat palankūs, planuojamas puikus grūdų derlius. Tai pasiekta teisingai pasirinkus augalininkystės technologijas, efektyviai paskirsčius vidinius resursus bei susiklosčius palankioms gamtinėms sąlygoms.

Litagros grupės valdomas vienas didžiausių elevatorių tinklas Lietuvoje, kuriam priklauso elevatoriai Marijampolėje, Vilkaviškyje, Kėdainiuose, Tauragėje, Viduklėje, Joniškyje ir Biržuose, yra visiškai pasirengę naujojo derliaus priėmimui. Jau gautos ir pirmosios žieminių miežių, kviečių bei rapso partijos. Siekiant pelnyti dar didesnį klientų pasitikėjimą įmonė prieš naują sezoną įdiegė grūdų kokybės nustatymo kontrolės sistemą, kuri užtikrina sąžiningą superkamos produkcijos įvertinimą, o taip pat idiegtos naujovės, leisiančios klientus aptarnauti dar greičiau ir patogiau.

Apie Litagros grupę
Litagros grupės veikla apima paslaugas žemės ūkiui, taip pat grūdų perdirbimą ir elevatorių paslaugas, pirminės augalininkystės ir gyvulininkystės žemės ūkio produkcijos gamybą, investicijas žemės ūkio sektoriuje.

Daugiau informacijos:
Adomas Grigaitis
Generalinis direktorius
UAB „Litagros prekybos centras“
Savanorių pr. 173
LT-03150 Vilnius
Tel. (8 5)  236 1600
El. paštas [email protected]