INVL Logo

UAB "InReal": namų žvalgytuves autobusu ketinama rengti reguliariai

Nekilnojamojo turto bendrovė „InReal“ ir SEB Vilniaus bankas, praėjusį šeštadienį surengę „Namų žvalgytuves“, kurių metu besidomintieji individualiais namais specialiu autobusu galėjo nuvykti ir susipažinti su šešiais individualių namų kvartalais, dėl didelio susidomėjimo rengs analogiškus turus reguliariai. Artimiausią išvyką numatyta surengti pavasarį, svarstoma galimybė žvalgytuves pradėti ir kituose miestuose.

Pasak „InReal“ Tarpininkavimo departamento vadovo Mindaugo Šimkaus, norą dalyvauti „Namų žvalgytuvėse“ pareiškė kelis kartus daugiau žmonių, nei kad buvo galimybė priimti į pirmąjį turą. Atsižvelgiant į tai, turą nutarta kartoti pavasarį, įtraukiant ir naujesnius namų kvartalus. „Žvalgytuvių dalyviai vienu metu gavo kelis dalykus: per pusdienį aplankė didelį skaičių naujų gyvenviečių, galėjo gauti rūpimos informacijos iš pirmų lūpų, sužinojo apie finansavimo galimybes, sutaupė laiko, susipažino su Vilniaus plėtra“, – sakė M. Šimkus.

Pirmosiose žvalgytuvėse naujo būsto dairėsi beveik 50 dalyvių, kurie aplankė naujas gyvenvietes Antežeriuose, Bukiškėse, Riešėje, Pavilnyje ir Mūrinėje Vokėje.

„Suradę norimą būstą, žmonės  pirmiausiai sau užduoda klausimą apie tokio sprendimo finansavimo galimybes, todėl stengsimės ir toliau prisidėti prie šios akcijos ir atsakyti į visus kylančius finansinius klausimus“, – sakė SEB Vilniaus banko Verslo plėtros departamento direktorė Deimantė Bareikienė.

 „InReal“ šių metų pradžioje atlikto tyrimo duomenimis, nuosavame name arba naujesnės statybos būste norėtų gyventi kas trečias Lietuvos gyventojas – tokį pageidavimą išreiškė atitinkamai 36,3 proc. ir 36,8 proc. apklaustųjų.