„Invalda INVL“ supirko dalį savų akcijų

Pirmaujanti turto valdymo grupė Baltijos šalyse „Invalda INVL“, pasitelkdama olandiško aukciono principus, per „Nasdaq Baltic“ biržą supirko 53 043 savų akcijų, už vieną mokant maksimalią nustatytą kainą (14,83 euro).

„Reguliariai suteikiame papildomą likvidumo galimybę norintiems parduoti akcijas, kai toks supirkimas didina liekančiųjų akcijų vertę“, – sako „Invalda INVL“ vadovas Darius Šulnis.

Savų akcijų supirkimas vyko 2024 metų rugsėjo 2-6 dienomis. Bendrovė turėjo valdybos leidimą įsigyti daugiausia 67 430 savų akcijų (0,55 proc. akcinio kapitalo) ir tam panaudoti 1 mln. eurų iš turimo sukaupto rezervo. Maksimali savų akcijų įsigijimo kaina buvo 14,83 euro už akciją. Prieš pranešimą apie akcijų supirkimą „Invalda INVL“ akcija biržoje kainavo 14 eurų.

„Invalda INVL“ akcininkai sprendimą dėl savų akcijų supirkimo priėmė šių metų balandžio 30 dieną vykusiame susirinkime. Šiuo metu bendrovė turi sukaupusi 9,888 mln. eurų rezervą savoms akcijos įsigyti.

Savų akcijų įsigijimo tikslas – sumažinti „Invalda INVL“ įstatinį kapitalą, anuliuojant bendrovės įsigytas akcijas ir įvykdyti įsipareigojimus, susijusius su darbuotojų opcionais.

Apie „Invalda INVL“

„Invalda INVL“ yra pirmaujanti turto valdymo grupė Baltijos šalyse, veikianti daugiau kaip 30 metų. Atvira, auganti ir savo veikla kurianti gerovę žmonėms. Mūsų grupės valdomas arba prižiūrimas daugiau kaip 1,5 mlrd. eurų vertės turtas apima investicijas į privatų kapitalą, miškų ir žemės ūkio paskirties žemę, atsinaujinančią energetiką, nekilnojamąjį turtą bei privačią skolą. Grupės veikla taip pat apima šeimos biuro paslaugas Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, pensijų fondų Latvijoje valdymą ir investicijas į pasaulinius trečiųjų šalių fondus.

„Invaldos INVL“ akcijomis „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržoje prekiaujama nuo 1995 metų. Daugiau informacijos: https://www.invaldainvl.com.