„Invalda INVL“ inicijuoja 2,1 proc. savo akcijų supirkimą

Viena pirmaujančių turto valdymo grupių Baltijos šalyse „Invalda INVL“ inicijuoja 2,1 proc. savo akcijų supirkimą. „Invaldos INVL“ valdybos sprendimu, už akciją bus mokama po 4,11 euro. Maksimalus įsigyjamų akcijų kiekis – 250 tūkst. vienetų, iš viso už akcijas gali būti sumokėta 1,03 mln. eurų. Akcijas bendrovė supirks nuo šių metų gegužės 5 iki 19 dienos.

„Toks sprendimas priimtas, nes „Invaldos INVL“ akcijos ilgą laiką kainavo pigiau nei jų tikroji vertė. Bendrovės akcininkai šio supirkimo metu gali nuspręsti, ar nori parduoti visas ar dalį akcijų, ar toliau likti bendrovės akcininkais ir dalyvauti vertės kūrime“, – sakė „Invaldos INVL“ valdybos pirmininkas Alvydas Banys.

Jo teigimu, jeigu akcijų kaina biržoje bus mažesnė už tikrąją vertę, tokie supirkimai gali būti vykdomi ir ateityje.

Atsižvelgiant į balandžio 29 dieną bendrovės akcininkų susirinkimo sprendimą, „Invalda INVL“ valdybai suteikta galimybė įsigyti iki 10 proc. savo akcijų. 18 mėnesių nuo priėmimo galiosiančiu sprendimu apibrėžta, kad „Invaldos INVL“ akcijų supirkimo minimali kaina yra 1 euras už akciją, o maksimali kaina neturi viršyti bendrovės akcijos buhalterinės vertės prieš inicijuojant supirkimą.

Taip pat gegužės 2 dieną vykusio „Invaldos INVL“ valdybos posėdžio metu patvirtintos opcionų sutartys bei darbuotojų, turinčių teisę dalyvauti 2016 metų programoje, sąrašas. „Invaldos INVL“ grupės darbuotojai pasirašė opcionų sutartis, pagal kurias 2019 metais galės įsigyti 52 906 „Invaldos INVL“ akcijas mokėdami 1 eurą už akciją.

„Šių akcijų opcionų išleidimą laikome reikšmingu žingsniu, dar labiau vienijančiu darbuotojų ir akcininkų interesus siekiant ilgalaikės „Invalda INVL“ grupės verslo sėkmės. Ketiname ir toliau tęsti bei plėtoti šią politiką“, – sakė „Invaldos INVL“ prezidentas Darius Šulnis.

„Invaldos INVL“ konsoliduotas nuosavas kapitalas 2015 m. pabaigoje buvo 48,1 mln. eurų arba 4,11 euro akcijai ir per metus padidėjo 8,2 proc. Konsoliduotas grupės „Invalda INVL“ grynasis pelnas per praėjusius metus siekė 4,2 mln. eurų.

AB „Invalda INVL“ yra viena pirmaujančių turto valdymo grupių Baltijos šalyse, veikianti nuo 1991 metų. Grupei priklausančios įmonės Lietuvoje ir Latvijoje valdo daugiau kaip 20 investicinių, nekilnojamo turto ir pensijų fondų (antros ir trečios pakopos), alternatyvias investicijas, individualius portfelius, privataus kapitalo bei kitas finansines priemones. Daugiau kaip 150 tūkstančių klientų Lietuvoje ir Latvijoje bei tarptautiniai investuotojai yra patikėję grupės bendrovėms virš 300 mln. eurų vertės turto. „Invalda INVL“ akcijomis vertybinių popierių biržoje „Nasdaq Baltic“ prekiaujama nuo 1995 metų.

Dėl papildomos informacijos kreipkitės:

El. paštas: [email protected]