„Invalda INVL“ akcininkai patvirtino opcionų politiką

Vienos pirmaujančių turto valdymo grupių Baltijos šalyse „Invalda INVL“ akcininkai patvirtino bendrovės akcijų opcionų politiką. Galimybę įsigyti bendrovės „Invalda INVL“ akcijų opcionų turės įmonių, kuriose grupė valdo daugiau kaip pusę akcijų, darbuotojai. Šių metų opcionų programoje dalyvausiantys darbuotojai 2019 metais galės įsigyti 52 906 akcijas, vienos akcijos kaina bus 1 euras.

„Jau šiais metais pradėsime įgyvendinti naująją opcionų politiką. Tikiu, kad galimybė tapti verslo dalininkais ir gauti naudos iš „Invaldos INVL“ augimo dar labiau paskatins suburtą profesionalų komandą prisidėti prie verslo sėkmės“, – sako „Invaldos INVL“ prezidentas Darius Šulnis. Jo teigimu, pasiteisinus šiai politikai, planuojama joje dalyvaujančių darbuotojų skaičių plėsti.

Remiantis patvirtinta opcionų politika, akcijų, kurias siūloma įsigyti opcionų būdu, skaičių tvirtina akcininkų susirinkimas. Darbuotojams siūlomų įsigyti akcijų kaina yra fiksuota, o sprendimus dėl opcionų pardavimo sutarčių sudarymo priima bendrovės valdyba. Darbuotojų teisė įsigyti bendrovės akcijas, dėl kurių pasirašytos opcionų sutartys, bus realizuojama po trejų metų nuo šių sutarčių sudarymo.

Taip pat akcininkų susirinkimas patvirtino bendrovės valdybai galimybę įsigyti iki 10 proc. savo akcijų nustatant, kad „Invaldos INVL“ akcijų supirkimo minimali kaina yra 1 euras už akciją, o maksimali kaina neturi viršyti bendrovės akcijos buhalterinės vertės prieš inicijuojant supirkimą. Ši galimybė galios 18 mėnesių nuo sprendimo priėmimo.

„Invalda INVL“ nuosavas kapitalas 2015 m. pabaigoje buvo 48,1 mln. eurų. Konsoliduotas grupės „Invalda INVL“ grynasis pelnas per praėjusius metus siekė 4,2 mln. eurų.

AB „Invalda INVL“ yra viena pirmaujančių turto valdymo grupių Baltijos šalyse, veikianti nuo 1991 metų. Grupei priklausančios įmonės Lietuvoje ir Latvijoje valdo daugiau kaip 20 investicinių, nekilnojamo turto ir pensijų fondų (antros ir trečios pakopos), alternatyvias investicijas, individualius portfelius, privataus kapitalo bei kitas finansines priemones. Daugiau kaip 150 tūkstančių klientų Lietuvoje ir Latvijoje bei tarptautiniai investuotojai yra patikėję grupės bendrovėms virš 300 mln. eurų vertės turto. „Invalda INVL“ akcijomis vertybinių popierių biržoje „Nasdaq Baltic“ prekiaujama nuo 1995 metų.

Dėl papildomos informacijos kreipkitės:

El. paštas: [email protected]