"Sanito" finansų direktoriumi tapo Nerijus Drobavičius

Didžiausios Lietuvos farmacijos bendrovės „Sanitas“, valdančios Slovakijos farmacijos gamyklą „Hoechst-Biotika“ bei Lenkijos farmacijos įmonę „Jelfa“, naujuoju finansų direktoriumi paskirtas Nerijus Drobavičius, kuris pakeis „Sanito“ finansų sektoriui daugiau kaip metus vadovavusį ir šią savaitę dar darbus perduosiantį Eladijų Kirijanovą.

„Sanito“ generalinio direktoriaus Sauliaus Jurgelėno teigimu, pokyčiai finansų valdyme susiję su naujais įmonei keliamais reikalavimais. „Jelfa“ įsigijimas, pertvarkymas ir integracija į „Sanito“ struktūrą reikalavo tam tikrų žinių ir patirties, tačiau šiuo metu įmonė ieško papildomų konkurencingumo didinimo veiksnių ir kelia sau naujus uždavinius“, – sako S.Jurgelėnas.

Nerijus Drobavičius pastaruosius šešerius metus dirbo AB „Sampo banke“, kur buvo AB „Sampo bankas“ audito komiteto narys, Vyriausiasis finansininkas, UAB „Sampo banko lizingas“ valdybos narys, taip pat Lietuvos bankų asociacijos koordinacinio komiteto narys, ėjo Apskaitos ir ataskaitų departamento direktoriaus pareigas.

Iki šiol „Sanito“ finansų direktoriaus pareigas ėjęs E. Kirijanovas sakė, kad traukiasi iš pareigų ieškodamas naujų galimybių. „Pastarieji darbo „Sanite“ metai, per kuriuos vyko greita bendrovės plėtra ir augimas buvo įdomūs ir abipusiai naudingi, bet pareikalavo daug jėgų, todėl artimiausiu metu ketinu išnaudoti vasaros atostogų metą ir pailsėti, o vėliau imsiuosi naujų projektų.“, – sakė E.Kirijanovas.