„INVL Bridge Finance“ įsigijo „Civinity“ 5,7 mln. eurų nominalios vertės obligacijų emisiją

Pirmaujančios turto valdymo grupės Baltijos šalyse „Invalda INVL“ privačios skolos fondas „INVL Bridge Finance“ finansuos pastatų priežiūros ir inžinerinių sprendimų grupės „Civinity“ plėtrą Latvijoje – įsigijo bendrovės 5,7 mln. eurų nominalios vertės obligacijų emisiją.

„Suteikdami finansavimą, prisidedame prie vienos iš didžiausių pastatų priežiūros ir inžinerinių sprendimų grupių Baltijos šalyse augimo ir ambicingų plėtros planų. Ši investicija papildo mūsų fondo portfelį nauju sektoriaus lyderiu regione“, – sako turto valdymo bendrovės „Mundus“, valdančios privačios skolos fondą „INVL Bridge Finance“, vadovė Viktorija Vaitkevičienė.

Pasak „Civinity“ generalinės direktorės Virgedos Jackaitės, bendrovės tikslas yra teikti inovatyvias ir patogias paslaugas, atitinkančias šiuolaikinių klientų poreikius. Įmonė siekia būti lyderiais savo srityje, daug dėmesio skirdama technologiniams sprendimams, kurie leis efektyviau valdyti nekilnojamąjį turtą, pastatus bei kurti išmaniuosius miestus.

„Dar 2021 metais skelbėme, kad per artimiausius penkis metus į nekilnojamojo turto, pastatų valdymo bei išmaniojo miesto technologinius sprendimus kuriančius startuolius investuosime iki 15 mln. eurų. 2022 metais įsigijome kontrolinį laisvai samdomų statybininkų platformos „Valandinis“ akcijų paketą bei investavome į darbuotojų naudų valdymo platformą „MELP“. Pernai investavome į elektromobilių krovimo sprendimą kuriantį startuolį „Inbalance grid“. Šiemet judame pirmyn ir reikšmingą sumą investuojame į Latvijoje kuriamą ir jau sėkmingai rinkoje įsitvirtinusį „Mobilly“, – sako „Civinity“ generalinė direktorė V. Jackaitė.

Atvirojo tipo informuotiesiems investuotojams skirtas investicinis fondas „INVL Bridge Finance“ siekia ilgalaikės stabilios grąžos investuodamas į sparčiai augančio alternatyvaus finansavimo sektoriaus įmonių neviešai platinamus skolos vertybinius popierius ir teikdamas laikinąjį finansavimą (angl. bridge financing) įvairaus pobūdžio projektams.

„INVL Bridge Finance“ nuo veiklos pradžios 2015 metais jau atliko 25 sandorius ir šiuo metu portfelyje turi 7 aktyvias investicijas. Privačios skolos fondas yra suteikęs finansavimą atsinaujinančios energetikos projektams, kaip saulės elektrinių Rumunijoje ar vėjo jėgainių parkų Lietuvoje vystymui. Fondas taip pat finansavo automobilių parko, lizingo ir vartojimo paskolų bendrovių plėtrą, miško bei žemės ūkio paskirties sklypų įsigijimą ir verslo plėtrą užsienio šalyse bei kitus projektus.

2024 metų birželio pabaigoje „INVL Bridge Finance“ valdomas turtas siekė 32,5 mln. eurų.

100 proc. „Mundus“ akcijų valdo „INVL Asset Management”.

Apie „Invalda INVL“ grupę

„Invalda INVL“ yra pirmaujanti turto valdymo grupė Baltijos šalyse, veikianti daugiau kaip 30 metų. Atvira, auganti ir savo veikla kurianti gerovę žmonėms. Mūsų grupės valdomas 1 mlrd. eurų vertės turtas apima investicijas į privatų kapitalą, miškų ir žemės ūkio paskirties žemę, atsinaujinančią energetiką, nekilnojamąjį turtą bei privačią skolą. Grupės veikla taip pat apima šeimos biuro paslaugas Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, pensijų fondų Latvijoje valdymą ir investicijas į pasaulinius trečiųjų šalių fondus.

Apie „Civinity“ grupę

„Civinity“ –  viena didžiausių pastatų priežiūros ir inžinierinių sprendimų grupių Baltijos šalyse. Bendrovė jungia daugiau nei 30 įmonių, kurios prižiūri 10 mln. kv. m. gyvenamųjų namų ir komercinių pastatų ir yra įdiegusios šimtus inžinierinių sistemų skirtingose Europos miestuose. 2023 m. „Civinity“ komandoje dirbo per 1 500 darbuotojų Lietuvoje, Latvijoje ir Didžiojoje Britanijoje, pajamos siekė 87,7 mln. eurų, o EBITDA – 7,12 mln. eurų.

Svarbi informacija

Tai yra informacinio pobūdžio rinkodaros pranešimas, kuris nėra ir negali būti traktuojamas kaip siūlymas (oferta) pirkti kolektyvinio investavimo subjekto vienetus, investavimo rekomendacija ar investicinis tyrimas, nes nėra rengiamas atsižvelgiant į bet kokių konkrečių individualių investuotojų investavimo tikslus, finansinę situaciją ar poreikius.

Investuodami investuotojai prisiima su investavimu susijusią riziką. Investicijų vertė gali ir kilti, ir kristi, investuotojas gali atgauti mažiau nei investavo. Investicijų praeities rezultatai negarantuoja tokių pačių rezultatų ir pelningumo ateityje. Praėjusio laikotarpio rezultatai nėra patikimas būsimų rezultatų rodiklis. Prieš priimdami sprendimą investuoti, potencialūs investuotojai turi patys ar padedami investicijų konsultantų įvertinti investicijų tinkamumą jiems, su investavimu susijusius mokesčius, atkreipti dėmesį į visas su investavimu susijusias rizikas bei atidžiai perskaityti atitinkamo kolektyvinio investavimo subjekto taisykles prospektą ir kitus dokumentus.

Šiame pranešime nurodyto kolektyvinio investavimo subjekto vienetai gali būti platinami išimtinai informuotiesiems investuotojams kaip jie apibrėžti LR informuotiesiems investuotojams skirtų kolektyvinio investavimo subjektų įstatyme, su visais jo pakeitimais ir papildymais ir negali būti platinami bei perleidžiami jokiems kitiems asmenims, neatitinkantiems informuotojo investuotojo kriterijų.