“Finasta investicijų valdymas” Racionalios rizikos pensijų fondas pasiekė 100 proc. prieaugį. Bendrovės valdomas turtas- daugiau nei 100 mln. lt.

Vakar, rugsėjo 12 dieną, racionalios rizikos pensijų fondo vertės prieaugis pasiekė 100 proc. Tai pirmasis iš 9 „Finasta investicijų valdymas“ fondų, kuriam per palyginti trumpą investavimo periodą- beveik 1,5 metų- pavyko pasiekti tokį rezultatą. „Sveikinu klientus, pensijai kaupti pasirinkusius šį fondą. Tai pirmasis Lietuvoje pensijų fondas, kurio vertės prieaugis išaugo dvigubai“,- džiaugėsi A. Barštys.

Šią savaitę „Finasta investicijų valdymas“ fonduose sukauptų lėšų suma viršijo 100 mln. litų. Bendrovės direktorius Andrius Barštys teigė, kad vakar fonduose buvo sukaupta jau 102,22 mln. litų. Pasak jo, prasidėjus naujam investavimo sezonui gyventojai aktyviau domisi galimybėmis perspektyviai investuoti turimus pinigus ir vis dažniau galvoja bent dalį santaupų skirti investiciniams fondams.

Per pirmąją šio mėnesio savaitę daugiausia lėšų- net 2 mln. litų (9,2 proc.)- pritraukė Naujosios Europos fondas. Šio fondo valdytojas Donatas Frejus teigė, kad investuotojai naudojasi paskutine galimybe įsigyti fondo vienetų nemokant 2 procentų platinimo mokesčio. „Ši savaitė yra paskutinė, kai jis netaikomas. Nuo rugsėjo 17 dienos naujos įmokos į fondą jau bus apmokestintos šiuo mokesčiu“,- sakė jis.

Daugiausia pinigų- 66,287 mln. litų- sukaupta Centrinės ir Rytų Europos akcijų fonde. Vien rugsėjo mėn. fondą papildė 1,67 mln. litų. Finasta obligacijų fondas valdo 6,14 mln. litų, o per rugsėjį šis fondas išaugo 5 proc. nuo 5,843 mln. lt.

UAB „Finasta investicijų valdymas“ įkurta 2003 metų liepos 14 dieną. „Invaldos” antrinei įmonei „Pozityvios investicijos” priklauso 100 proc. „Finasta investicijų valdymo” akcijų. „Invalda” taip pat valdo 75 proc. didžiausios Lietuvoje finansų maklerio įmonės „Finasta” akcijų.

Tris Investicinius ir keturis pensijų fondus valdanti bendrovė „Finasta investicijų valdymas” per pirmąjį šių metų pusmetį uždirbo 0,92 mln. litų grynojo neaudituoto pelno – tai 3,5 karto daugiau už praėjusių metų tą patį laikotarpį (0,264 mln. litų). Per visus 2004-uosius metus bendrovė uždirbo 1,41 mln. litų grynojo pelno.

„Finasta investicijų valdymas“ siūlo investuoti į tris investicinius fondus: “Finasta Centrinės ir Rytų Europos akcijų fondą”, “Finasta Naujosios Europos fondą ir “Finasta investicinį obligacijų fondą”.

„Finasta investicijų valdymas“ – vienintelė Lietuvoje bendrovė, siūlanti pensiją kaupti keturiuose pensijų fonduose: Konservatyvaus investavimo, Augančio pajamingumo, Aktyvaus investavimo ir Racionalios rizikos. Bendrovė siūlo pensiją kaupti ir 2 savanoriškuose pensijų fonduose.