INVL Logo

„Invalda INVL“ išplatino 10 mln. eurų vertės obligacijų emisiją – paklausa viršijo pasiūlą 2,9 karto

Pirmaujanti turto valdymo grupė „Invalda INVL“ sėkmingai išplatino pirmą  viešą 10 mln. eurų obligacijų emisiją. Obligacijų paklausa 2,9 karto viršijo pasiūlą, o obligacijų įsigijo 216 Baltijos šalių mažmeninių ir institucinių  investuotojų.

Bendra gautų paraiškų suma siekė 29,035 mln. eurų, o pasiūlymus pateikė iš viso 481 investuotojas. Paraiškų dydis, kokybė ir įvairovė leido „Invaldai INVL“ nustatyti 7 proc. metinę palūkanų normą – žemiausią nurodyto intervalo ribą. Fiksuotos palūkanos buvo nustatomos aukciono būdu 7-8 proc. intervale.

„Esame dėkingi investuotojams už pasitikėjimą, kurį aiškiai parodo 2,9 karto viršyta obligacijų paklausa bei nustatyta 7 proc. palūkanų norma. Į rinką atvedėme aiškų ir saugų investicinį produktą, o sau atidarėme dar vieną alternatyvų kapitalo šaltinį“, – sako „Invalda INVL“ vadovas Darius Šulnis.

„Džiugu matyti, kad investuotojai įvertino įmonės įdirbį kapitalo rinkose ir obligacijų emisija susilaukė didelio pasisekimo ne tik tarp Lietuvos investuotojų, bet ir tarp kitų Baltijos šalių atstovų, kurie vis dažniau ir aktyviau dalyvauja vietos platinimuose. Sveikiname „Invalda INVL” ne tik su sėkmingu obligacijų leidimu, bet ir su ypatingai palankia investuotojų nustatyta palūkanų norma, kuri tik patvirtina rinkos dalyvių pasitikėjimą ir tikėjimą grupės rodomais pasiekimais”, – teigia Šiaulių banko Finansų rinkų departamento vadovė Eglė Džiugytė.

63,8 proc. visų išplatintų obligacijų atiteko mažmeniniams investuotojams, 36,2 proc. – instituciniams investuotojams. Bendrovės sprendimu, visos investuotojų paraiškos iki 30 tūkst. eurų už 7 proc. metinių palūkanų buvo patenkintos pilnai. Investuotojai, kurių pavedimai yra didesnei sumai, gauna ne mažiau kaip 30 tūkst. eurų.

10 mln. eurų vertės obligacijų emisija yra 3 metų trukmės, palūkanos investuotojams bus mokamos kas pusmetį.

„Invalda INVL“ pirmąją viešąją 10 mln. eurų vertės fiksuotų palūkanų obligacijų emisiją Baltijos šalių privatiems ir instituciniams investuotojams platino birželio 3-12 dienomis. Mažmeniniai ir instituciniai investuotojai Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje galėjo įsigyti iki 10 tūkst. vienetų bendrovės 1 000 eurų nominalios vertės obligacijų. Minimali investavimo suma buvo 1 000 eurų. „Invaldos INVL“ skolos vertybinius popierius platino Šiaulių bankas ir FMĮ „INVL Financial Advisors“, valdanti prekės ženklą INVL Šeimos biuras.

Šia obligacijų emisija „Invalda INVL“ finansuos įprastinę veiklą ir kartu prisideda prie kapitalo rinkos vystymosi.

„Invalda INVL“ teiks „Nasdaq Vilnius“ prašymą dėl bendrovės išplatintų obligacijų įtraukimo į „Nasdaq Baltic“ skolos vertybinių popierių sąrašą ir leidimo jomis prekiauti. Obligacijas įtraukti į prekybą numatoma per 3 mėnesius.

„Invaldos INVL“ iki 25 mln. eurų vertės viešai platinamų obligacijų programos bazinį prospektą Lietuvos bankas patvirtino šių metų gegužės 28 dieną. Pagal programą „Invalda INVL“ gali išleisti vieną ar daugiau nekonvertuojamųjų, eurais denominuotų iki 5 metų trukmės obligacijų. Obligacijos užtikrinamos įkeičiant dalį bendrovei priklausančių Šiaulių banko akcijų, siekiant, kad obligacijų emisijos (skolos) ir įkeisto turto vertės santykis būtų ne didesnis nei 50 proc.

Apie „Invalda INVL“

„Invalda INVL“ yra pirmaujanti turto valdymo grupė Baltijos šalyse, veikianti daugiau kaip 30 metų. Atvira, auganti ir savo veikla kurianti gerovę žmonėms. Mūsų grupės valdomas 1 mlrd. eurų vertės turtas apima investicijas į privatų kapitalą, miškų ir žemės ūkio paskirties žemę, atsinaujinančią energetiką, nekilnojamąjį turtą bei privačią skolą. Grupės veikla taip pat apima šeimos biuro paslaugas Lietuvoje ir Latvijoje, pensijų fondų Latvijoje valdymą ir investicijas į pasaulinius trečiųjų šalių fondus.

„Invaldos INVL“ akcijomis „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržoje prekiaujama nuo 1995 metų. Daugiau informacijos: https://www.invaldainvl.com.

Svarbi informacija                                                            

 Čia pateikiama informacija yra rinkodaros pranešimas. Ji negali būti vertinama kaip pasiūlymas ar kvietimas įsigyti kurių nors konkrečių bendrovės vertybinių popierių. Primename, kad bet kokios investicijos į vertybinius popierius, taip pat ir obligacijas, yra susijusios su tam tikromis rizikomis, įskaitant ir galimybę prarasti dalį investicijos arba visą investiciją, todėl prieš investuodamas į obligacijas, kiekvienas potencialus investuotojas turi įsivertinti savo patirtį, finansines galimybes ir poreikius bei investavimo tikslus ir atidžiai susipažinti prospektu ir kitais obligacijų emisijos dokumentais, įskaitant pirmosios emisijos galutines sąlygas ir obligacijų emisijos santrauką.