INVL Logo

„INVL Technology“ valdoma bendrovė įgijo Suomijos „Deltagon Group Oy“ kontrolę

Investicijų į informacinių technologijų verslus bendrovė „INVL Technology“ įsigijo 77,35 proc. Suomijos kibernetinės saugos bendrovės „Deltagon Group Oy“ akcijų. Sandorio, kuris buvo užbaigtas šių metų rugsėjo 28 dieną, sumokėjus už akcijas, vertė – 4,882 mln. eurų. „Deltagon Group Oy“ valdybos nariais tapo Kazimieras Tonkūnas, Vilius Benetis ir Vytautas Plunksnis.
 
„Šis įsigijimas sustiprins „INVL Technology“ pozicijas kibernetinio saugumo srityje. „Deltagon“ – tai stabiliai auganti bendrovė, sukaupusi intelektinį kapitalą ir vadovaujama stiprios vadovų komandos, be to, turinti lojalių klientų ratą brandžioje rinkoje. Ji taip pat pasižymi reguliariais pajamų srautais ir potencialu augti. Manome, kad „Deltagon“ ir NRD CS, iki šiol „INVL Technology“ valdomos kibernetinio saugumo bendrovės, verslo modeliai papildys vienas kitą, o pačios bendrovės suvienys pajėgas kurdamos bendrą intelektinį kapitalą. Be to, jos turės galimybę išplėsti rinkas ir kartu dirbti Šiaurės Europoje bei sparčiai augančiose rinkose“, – įsigijimą komentavo bendrovės „INVL Asset Management“ UTIB „INVL Technology“ vadovaujantis partneris Kazimieras Tonkūnas.
 
„Deltagon“ ir toliau vadovaus virš 30 metų darbo patirties IT sektoriuje turintis Jari Holmborg, bendrovėje dirbantis jau daugiau kaip 10 metų. Prieš pradėdamas dirbti „Deltagon Group“ vykdomuoju viceprezidentu 2006 metais, J. Holmborg vadovavo bendrovei „Mirasys“, o dar prieš tai ėjo bendrovės „F-Secure“ vyresniojo viceprezidento pareigas.
 
„Deltagon“ ir toliau bus Šiaurės šalių bendrovė, Suomijoje vykdanti mokslinius tyrimus bei technologinę plėtrą, taip pat aptarnaujanti klientus. Savo ligšioliniams klientams teiksime tokios pačios kokybės paslaugas. Tuo pačiu, prisijungimas prie „INVL Technology“ ir galimybė glaudžiai bendradarbiauti su jos bendrovėmis leis mums plėstis į kitas rinkas ir pasiūlyti klientams dar kompleksiškesnius kibernetinio saugumo sprendimus“, – teigia „Deltagon Group Oy“ direktorius Jari Holmborg.
 
„Deltagon Group Oy“ biurai veikia Suomijos ir Švedijos sostinėse – Helsinkyje ir Stokholme. Bendrovė teikia paslaugas klientams Skandinavijos šalyse ir Baltijos šalyse.
 
Likusiems „Deltagon Group Oy“ akcininkams „INVL Technology“ pateiks siūlymą nupirkti akcijas už vieną akciją mokant tą pačią kainą, kaip ir įsigyjant kontrolinį paketą. 100 proc. „Deltagon Group” akcijų vertė yra 6,312 mln. eurų, o, atsižvelgiant į „Deltagon Group“ turimus grynuosius pinigus, bendrovės verslo vertė („enterprise value“) sudaro 5,2 mln. eurų.
 
Sandorį iš dalies finansuoja DNB bankas Lietuvoje, „INVL Technology“ suteikęs iki 2,3 mln. eurų paskolą 4 metams. Įsigijimas įvykdytas per bendrovės 100 procentų valdomą Suomijos bendrovę, įsteigtą 2017 m. rugsėjį.
 
„Deltagon Group Oy“ verslo modelis yra paremtas produktų pardavimu „prenumeratos“ principu. Bendrovės pajamos 2016 metais sudarė 2,641 mln. eurų arba 15 proc. daugiau nei 2015-aisiais (2,295 mln. eurų), o grynasis pelnas – 551 tūkst. eurų (6,6 proc. daugiau nei 2015 metais). 2017 metų pirmąjį pusmetį „Deltagon Group Oy“ padidino pajamas 14,8 proc. iki 1,458 mln. eurų. Bendrovės saugos produktų pardavimai pastaruosius penkerius metus augo vidutiniškai po 15 proc.
 
„Deltagon Group Oy“ yra patentavusi savo technologijas, o bendrovės pagrindiniai produktai yra skirti el. komunikacijos ir el. paslaugų informacijos saugumui organizacijose. Jie apima el. pašto šifravimo sprendimą „Deltagon Sec@GW“, saugaus dalinimosi informacija sprendimą „Deltagon collabRoom“, saugią formų pildymo platformą „Deltagon secureForms“ bei elektroninio parašo sprendimą „Deltagon secSigned“. „Deltagon“ produktus naudoja teisinio, finansinio, sveikatos sektoriaus ir įvairios valstybinės organizacijos, tvarkančios duomenis su slaptumo žyma.
 
Tikimasi, kad „Deltagon Group Oy” sprendimai bus itin aktualūs kitais metais įsigaliojus naujajam Europos asmens duomenų apsaugos reglamentui, taip pat – ypatingos svarbos informacinės infrastruktūros apsaugai užtikrinti.
 
„INVL Technology“ – tai į informacinių technologijų verslus investuojanti uždaro tipo investicinė bendrovė (UTIB), listinguojama „Nasdaq Vilnius“ (INC1L). Šiuo metu „INVL Technology“ yra investavusi į Norvegijos „Norway Registers Development AS“ su antrinėmis bendrovėmis Lietuvoje UAB NRD, UAB „Etronika“, Tanzanijoje „Norway Registers Development East Africa Ltd.“, Ruandoje „Norway Registers Development Rwanda Ltd.“, Bangladeše „NRD Bangladesh Ltd.“ bei asocijuota įmone Ugandoje „Infobank Uganda Ltd.“, Lietuvos UAB BAIP su antrine UAB „Acena“, UAB NRD CS, UAB „Algoritmų sistemos“, Estijos „Andmevara AS“ su antrine bendrove Moldovoje „Andmevara SRL“ ir į bendrovę Suomijoje, įsteigtą 2017 m. rugsėjį.
 
Apie „Deltagon Group Oy“

„Deltagon Group Oy” yra Suomijos kibernetinio saugumo bendrovė, kurianti informacijos saugos sprendimus, skirtus el. komunikacijai ir el. paslaugoms teikti įvairiose pramonės šakose – nuo finansų sektoriaus iki viešojo administravimo. „Deltagon Group Oy“ sprendimai ne tik užtikrina el. komunikacijos ir el. paslaugų konfidencialumą, bet ir padeda bendrovės klientams dirbti efektyviau bei supaprastinti vidinius procesus. „Deltagon Group Oy“ buvo įkurta 1999 metais, šiuo metu aptarnauja virš 100 tūkstančių vartotojų ir turi biurus Helsinkyje, Suomijoje, bei Stokholme, Švedijoje.
 
Apie „INVL Technology“

„INVL Technology“ – į informacinių technologijų verslus investuojanti uždaro tipo investicinė bendrovė, listinguojama „Nasdaq Vilnius“ (INC1L). „INVL Technology“ veikia kaip diversifikuotas, į stambaus verslo ir valstybinius segmentus orientuotas IT įmonių klasteris, padedantis globalizuoti valdomų nacionalinių įmonių veiklą ir plėsti bendrovių paslaugų portfelius. „INVL Technology“ investuoja ir vysto potencialo tapti globaliomis turinčias nacionalines informacinių technologijų bendroves Europoje. Bendrovė siekia jas paversti globaliomis, šiam tikslui išnaudodama valdomų bendrovių intelektinį kapitalą ir prieigą prie rinkų.
 
Nuo 1995 metų „INVL Technology“ įmonės įgyvendino projektus daugiau kaip 50 pasaulio šalių. 2016 m. vykdyti projektai apėmė 17 šalių. Grupės bendrovės teikia paslaugas įvairioms valstybinėms ir komercinėms institucijoms, bankams, teisėsaugos struktūroms ir kitoms organizacijoms. 2016 m. liepą uždaro tipo investicinės bendrovės (UTIB) licenciją gavusios „INVL Technology“ valdymą perėmė vienai pirmaujančių turto valdymo grupių Baltijos šalyse „Invalda INVL“ priklausanti bendrovė „INVL Asset Management“. UTIB „INVL Technology“ veiks iki 2026 m. liepos 14 dienos.