INVL Logo

„Invaldos INVL“ grupės darbuotojai pagal opcionų programą galės įsigyti iki 130 tūkst. akcijų

Vienos pirmaujančių turto valdymo grupių Baltijos šalyse „Invalda INVL“ visuotinis akcininkų susirinkimas šių metų balandžio 28 dieną patvirtino bendrovės audituotus metinius rezultatus. „Invaldos INVL“ nuosavas kapitalas 2016 m. pabaigoje sudarė 52,7 mln. eurų arba po 4,55 euro akcijai. Per metus akcijai tenkanti grupės nuosavų grynųjų aktyvų vertė išaugo 10,7 proc. Bendrovės pelnas 2016 m. buvo 4,8 mln. eurų ir per metus padidėjo 13,9 proc.
 
Akcininkų susirinkimo metu taip pat perrinkta bendrovės valdyba. Joje ateinančius ketverius metus ir toliau dirbs Alvydas Banys, Indrė Mišeikytė ir Darius Šulnis.
 
Akcininkų susirinkimas patvirtino ir „Invaldos INVL“ paprastųjų vardinių akcijų skaičių, dėl kurio 2017 m. darbuotojams siūloma sudaryti opcionų sutartis, bei akcijų kainą. Remiantis šiuo sprendimu, šiemet „Invaldos INVL“ ir įmonių, kuriose bendrovė valdo daugiau kaip pusę akcijų, darbuotojai galės įsigyti iki 130 tūkst. paprastųjų vardinių akcijų. Akcijos įsigijimo kaina – 1 euras. Darbuotojų teisė įsigyti bendrovės akcijas, dėl kurių pasirašytos opcionų sutartys, bus realizuojama po trejų metų nuo šių sutarčių sudarymo.
 
„Siekiame, kad klientų, darbuotojų ir akcininkų ilgalaikiai interesai maksimaliai sutaptų. Manome, kad tik kurdami pastovią naudą mus pasirinkusiems investuotojams ir suteikdami darbuotojams galimybę gauti dalį jų sukuriamos vertės, galime tikėtis reikšmingo ir tvaraus „Invaldos INVL“ grupės augimo“, – sakė „Invaldos INVL“ prezidentas Darius Šulnis.
 
Taip pat susirinkimo metu ketverių metų kadencijai išrinkti du nepriklausomi „Invaldos INVL“ audito komiteto nariai. Komitete nuo šiol dirbs UAB „Biotechpharma“ vykdomasis direktorius Tomas Bubinas ir UAB „Moore Stephens Vilnius“ partnerė bei auditorė Dangutė Pranckėnienė.
 
Susirinkimo metu priimti ir sprendimai dėl „Invaldos INVL“ savų akcijų supirkimo. Nuspręsta, kad maksimalus leidžiamų įsigyti akcijų skaičius apskaičiuojamas atsižvelgiant į tai, kad bendra „Invaldai INVL“ priklausančių savų akcijų nominali vertė nebūtų didesnė kaip dešimtadalis įstatinio kapitalo.
 
Taip pat nustatyta, kad minimali akcijos įsigijimo kaina yra 1 euras, o maksimali – konsoliduoto nuosavo kapitalo, tenkančio vienai akcijai, vertė, skaičiuojant pagal paskutinio prieš priimamą valdybos sprendimą „Invaldos INVL“ paskelbto konsoliduoto nuosavo kapitalo duomenis. Bendrovė savo akcijų gali įsigyti per pusantrų metų nuo sprendimo priėmimo datos.
 
„Invalda INVL“ yra viena pirmaujančių turto valdymo grupių Baltijos šalyse, veikianti nuo 1991 metų. Grupei priklausančios įmonės Lietuvoje ir Latvijoje valdo daugiau kaip 20 investicinių, nekilnojamo turto ir pensijų fondų (antros ir trečios pakopos), alternatyvias investicijas, individualius portfelius, privataus kapitalo bei kitas finansines priemones. 2016 m. pabaigoje daugiau kaip 170 tūkstančių klientų Lietuvoje ir Latvijoje bei tarptautiniai investuotojai buvo patikėję grupės bendrovėms virš 500 mln. eurų vertės turto. „Invaldos INVL“ akcijomis vertybinių popierių biržoje NASDAQ Baltic prekiaujama nuo 1995 metų.