INVL Logo

Neaudituota „Invaldos INVL“ grupės 2018 metų 6 mėnesių tarpinė informacija

AB „Invalda INVL“ bendrovės ir konsoliduotas 2018 metų 6 mėnesių grynasis pelnas siekia 14 tūkst. eurų, 2017 metų 6 mėn. pabaigoje bendrovės ir konsoliduotas grynasis pelnas siekė 7,74 mln. eurų.

Bendrovės ir konsoliduotas 2018 metų 6 mėnesių nuosavas kapitalas sudarė 65,45 mln. eurų, tuo pačiu laikotarpiu 2017 metais – 60,39 mln. eurų.
 
Papildoma informacija:

Vienos pirmaujančių turto valdymo grupių Baltijos šalyse „Invalda INVL“ nuosavas kapitalas šių metų pirmojo pusmečio pabaigoje siekė 65,5 mln. eurų ir buvo 2,27 proc. didesnis nei 2017 metų pabaigoje. Nuosavas kapitalas akcijai per šių metų pirmąjį pusmetį išaugo 2,35 proc. iki 5,66 euro. Bendrovės pelnas per pirmąjį pusmetį siekė 14 tūkst. eurų arba 99,8 proc. mažiau nei per tą patį laikotarpį praėjusiais metais.

„Invaldos INVL“ rezultatą lemia turto valdymo ir investicinė veikla. Pagrindinėje turto valdymo srityje toliau vykdome plėtrą, dėl to šiemet iš šios veiklos pelno neplanuojame. Tuo tarpu investicinės veiklos rezultatus lemia mūsų investicijų vertės pokytis – šių metų pirmoje pusėje nebuvo reikšmingų įvykių, taip pat rinkos buvo permainingos, dėl to pelnas iš šios veiklos nebuvo didelis. Tikime, kad šiuo metu atliekami darbai turės teigiamos įtakos rezultatams per ateinančius  šešis-dvylika mėnesių“, – sakė „Invaldos INVL“ prezidentas Darius Šulnis.
     
Turto valdymo verslas

„Invaldos INVL“ grupės klientų bendras valdomas turtas šių metų birželio pabaigoje sudarė 659,6 mln. eurų ir nuo metų pradžios padidėjo 7,9 proc. Tuo tarpu grupės įmonių klientų skaičius birželio pabaigoje pasiekė 194,7 tūkst. ir buvo 2,2 proc. didesnis nei praėjusių metų pabaigoje.

„Nepaisant to, kad dalis mūsų valdomų produktų buvo geriausi arba vieni geriausių rinkoje, dalis investuotojų patyrė nuostolių, o bendras klientams uždirbtas rezultatas buvo neženklus. Pagrindinė to priežastis – pirmasis pusmetis buvo nepastovus daugelyje ir negatyvus dalyje rinkų“, – sakė D. Šulnis.

„Turto valdymo srityje toliau plėtojame suplanuotus projektus, dėl ko patiriame išlaidų, lemiančių neigiamą šios veiklos rezultatą. Tikimės, kad šie projektai reikšmingą grąžą generuos jau kitąmet“, – teigė D. Šulnis. Grupės turto valdymo verslo pajamos per pirmąjį pusmetį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, išaugo 7,8 proc. iki 3,5 mln. eurų, iš šios veiklos patirta 190 tūkst. eurų nuostolių.

Birželio pabaigoje veiklą pradėjo naujas profesionaliems investuotojams skirtas „INVL Asset Management“ uždaro tipo investicinis fondas „INVL Baltic Sea Growth Fund“, kuris sieks investuoti į vidutinio dydžio, patrauklaus rizikos ir grąžos santykio bendroves, suteikdamas joms kapitalą tolimesniam augimui. Siekiamas fondo dydis pabaigus investicinių vienetų platinimą – 200 mln. eurų, maksimalus dydis – 300 mln. eurų.

Taip pat birželio pabaigoje paskelbta apie išankstinį susitarimą su Moldovos Valstybės turto agentūra dėl konsorciumo dalyvavimo didžiausio Moldovos banko „Moldova-Agroindbank“ (MAIB) 41,09 proc. akcijų paketo įsigijimo aukcione. Šį susitarimą pasirašė konsorciumas, kurį sudaro Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas, „Invalda INVL“ ir Ukrainos privataus kapitalo valdytojas „Horizon Capital“. Tarptautinis konsorciumas, veikiantis per Didžiojoje Britanijoje įsteigtą bendrovę „HEIM Partners“, įsipareigojo pateikti pasiūlymą įsigyti MAIB akcijas.

Investicijos į valdomas bendroves ir fondus

„INVL Baltic Real Estate“
  
„Invaldos INVL“ valdomų investicijų į nekilnojamąjį turtą bendrovės „INVL Baltic Real Estate“ 32,27 proc. akcijų vertė šių metų birželio pabaigoje buvo 9,8 mln. eurų, pelnas iš jų nuo metų pradžios, vertinant ir dividendų įtaką, siekė 233 tūkst. eurų.

„Džiaugiamės „INVL Baltic Real Estate“ sėkminga veikla ir tikime jos perspektyvomis. Savo ruožtu, toliau kryptingai įgyvendiname paskelbtą ketinimą dalį „Invaldai INVL“ priklausančių akcijų išplatinti per viešą siūlymą. Tai suteikia galimybę kitiems asmenims investuoti į komercinį nekilnojamą turtą ir tuo pačiu didina „INVL Baltic Real Estate“ akcijų patrauklumą bei likvidumą“, – sakė „Invaldos INVL“ prezidentas Darius Šulnis.

Pasak jo, bendrovė laikosi politikos investuoti kartu su klientais į „Invaldos INVL“ grupės valdomus produktus, todėl ketina išlaikyti 10 proc. „INVL Baltic Real Estate“ akcijų paketą. „INVL Baltic Real Estate“ akcijų platinimas vyksta trimis etapais – iš viso iki gruodžio 13 dienos investuotojams bus pasiūlyta įsigyti iki 22 proc. arba 2,893 mln. bendrovės akcijų, šiuo metu priklausančių bendrovei „Invalda INVL“.
 
„INVL Technology“
 
Pirmojo šių metų pusmečio pelnas iš „Invaldos INVL“ valdomo investicijų į informacinių technologijų verslus bendrovės „INVL Technology“ 14,1 proc. akcijų paketo buvo 152 tūkst. eurų, o  investicijos vertė 2018 m. birželio pabaigoje siekė 2,7 mln. eurų. „Vertiname, kad šios bendrovės valdomų įmonių organinė plėtra naujose rinkose, pasirašytos naujos sutartys turėtų duoti teigiamą efektą portfelio kompanijų rezultatams“, – sakė D. Šulnis. 

„INVL Baltijos miškų fondas I“
 
„INVL Baltijos miškų fondo“ vertė per pirmąjį pusmetį padidėjo 8,2 proc. Gegužės mėnesį pabaigus antrąjį fondo platinimą, naujai pritraukti 10 mln. eurų. „INVL Asset Management“ per antrąjį platinimą įsipareigojus investuoti 0,5 mln. eurų, bendra šios įmonės investicija į fondą pasieks 1 mln. eurų. „Fondo veiklą plėtojame, kaip ir planuota, o sėkmingai pritrauktas lėšas racionaliai investuojame, tad investicijos vertė auga“, – sakė D. Šulnis.

„INVL besivystančios Europos obligacijų fondas“
 
Investicijų į „INVL besivystančios Europos obligacijų subfondą“ (per „Cedus Invest“) vertė per šių metų pirmąjį pusmetį sumažėjo 2,7 proc. iki 8,27 mln. eurų. Šį pokytį lėmė antrąjį ketvirtį ir toliau tęsęsi neigiami pokyčiai fondo investicijų rinkose. „Ši investicija yra trumpalaikė ir bus mažinama priklausomai nuo „Invaldos INVL“ lėšų poreikio kitiems projektams“, – sakė D. Šulnis.

Kitos investicijos

Investicijos į Šiaulių banką (valdomas 6,79 proc. akcijų paketas) vertė per pirmąjį pusmetį pasiekė 18,6 mln. eurų, o pelnas iš šios investicijos, įskaitant dividendus, buvo 0,64 mln. eurų. „Šiaulių banko rezultatai yra labai geri, tikime, kad jie turėtų atsispindėti ir akcijos kainoje“, – sakė D. Šulnis.

„Invaldos INVL“ investicijų vertė į „Litagrą“ birželio pabaigoje pasiekė 10,2 mln. eurų, o pelnas iš šios investicijos per pusmetį siekė 0,2 mln. eurų. Susikoncentravusi pirminėje žemės ūkio produkcijos gamyboje, kompanija toliau investuoja, didindama savo gamybos pajėgumus, efektyvumą bei potencialą.

Tuo tarpu „Inservis“ grupės vertė pirmojo pusmečio pabaigoje buvo 2,25 mln. eurų, o nuostolis iš šios investicijos, įvertinus ir dividendus, per pirmąjį pusmetį buvo 0,8 mln. eurų. „Nesame patenkinti šios bendrovės rezultatu, tikimės, kad pokyčiai jos vadovybėje teigiamai paveiks bendrovės operacinę veiklą ir augimą“, – sakė D. Šulnis.

Investicija į „Žemaitijos pieno“ akcijas šių metų antrąjį ketvirtį buvo realizuota – uždarbis iš jos, įskaitant dividendus, per šių metų pirmąjį pusmetį siekė 0,5 mln. eurų.

„Plėtodami investicinę veiklą, ieškome neįvertintų akcijų geriausiose įvairių sričių įmonėse – manome, kad teisingai pasirinktos bendrovės ir atsakinga investicijų priežiūra gali atnešti reikšmingą grąžą investuotojams“, – sakė D. Šulnis.

Pridedama:
„Invalda INVL2018 m. 6 mėn. finansinės ataskaitos 
„Invalda INVL“ 2018 m. 6 mėn. konsoliduotas tarpinis pranešimas
Pagrindiniai duomenys
Atsakingų asmenų patvirtinimas 

 

Asmuo, įgaliotas suteikti papildomą informaciją:
AB „Invalda INVL“ prezidentas Darius Šulnis
El. paštas [email protected]