INVL Logo

„Invalda INVL“ įsigis 0,03 proc. savo akcijų

Viena pirmaujančių turto valdymo grupių Baltijos šalyse „Invalda INVL“ įsigis 3 396 arba 0,03 proc. savo akcijų, už kurias sumokės 18,780 tūkst. eurų (be tarpininkavimo mokesčių).
 
„Invaldos INVL“ akcijų supirkimas vyko nuo šių metų gegužės 7 iki 21 dienos per „Nasdaq Vilnius“ biržą. Iš viso bendrovė siūlė supirkti 200 tūkst. vienetų, todėl supirkime dalyvaujantys akcininkai parduos 100 proc. siūlyto akcijų kiekio. Bendrovės siūlyta akcijų supirkimo kaina – 5,53 euro už akciją. Atsiskaitymas už akcijas įvyks šių metų gegužės 23 dieną.
 
„Šis supirkimas rodo, kad galimybe parduoti akcijas didesne nei biržos kaina pasinaudojo nedidelė akcininkų dalis. Tikėtina, kad ir toliau išlaikyti turimą investiciją akcininkai nusprendė vertindami bendrovę ir tikėdami jos ateitimi“, – sakė „Invaldos INVL“ prezidentas Darius Šulnis.
 
„Invalda INVL“ yra viena pirmaujančių turto valdymo grupių Baltijos šalyse, veikianti nuo 1991 metų. Grupei priklausančios įmonės Lietuvoje ir Latvijoje valdo daugiau kaip 20 investicinių ir pensijų fondų (antros ir trečios pakopos), alternatyvias investicijas, individualius portfelius, privataus kapitalo, privačios skolos bei kitas finansines priemones. Grupės bendrovėms daugiau kaip 190 tūkstančių klientų Lietuvoje ir Latvijoje bei tarptautiniai investuotojai patikėjo virš 600 mln. eurų vertės turto. „Invaldos INVL“ akcijomis vertybinių popierių biržoje „Nasdaq Baltic“ prekiaujama nuo 1995 metų.