INVL Logo

„Žemaitijos pienui“ siūloma išmokėti 14 mln. eurų dividendų

Turto valdymo įmonės „Orion Asset Management“ bei „INVL Asset Management“ siūlo, kad pieno perdirbimo įmonė „Žemaitijos pienas“ dividendams už 2016 metus skirtų 13,891 mln. eurų arba po 0,3 euro akcijai. Toks pasiūlymas buvo pateiktas „Žemaitijos pienui“ praėjusią savaitę.

„2016 metų pabaigoje „Žemaitijos pienas“ turėjo 17 mln. eurų laisvų lėšų ir visiškai neturėjo finansinių įsipareigojimų. Manome, kad pinigai turėtų būti grąžinami akcininkams“, – sakė „Orion Asset Management“ fondų valdytojas Donatas Frejus.

„INVL Asset Management“ Investicijų valdymo departamento vadovo Vaidoto Rūko teigimu, akcininkams taip pat siūloma pakeisti audito įmonę, pasirenkant „didžiojo ketverto“ auditorius.

„Lietuvos bankas nustatė, kad 2015 metų „Žemaitijos pieno“ ataskaitos neatspindėjo tikrosios įmonės būklės, todėl manome, kad „Grant Thornton“ tinkamai neatliko savo pareigų ir turėtų būti keičiami“, – sakė V. Rūkas.

Investicijų valdytojai taip pat siūlo nustatyti, kad „Žemaitijos pienas“ savo akcijas galėtų pirkti už jas mokant iki 2,5 euro. „Manome, kad tikroji „Žemaitijos pieno“ akcijų vertė yra didesnė, nei vadovybės siūloma 1,1 euro kaina“, – sakė V. Rūkas.

INVL grupės, „Orion Asset Management“ klientai bei Investuotojų asociacijos nariai kartu valdo daugiau kaip 10 proc. „Žemaitijos pieno“ akcijų.